COMTESSE de SAINT-PEY Crémant de Bordeaux AOC Rose

Crémant de Bordeaux Rose powstał z połączenia odmian Merlot (70%) i Cabernet Franc (30%). Po sprasowaniu zebranych owoców następuje „osiadanie” soku na skórkach i miąższu. Następnie, oczyszczony sok jest poddawany fermentacji w butelkach. Po fermentacji wina są filtrowane i ponownie trafiają do butelek. Druga fermentacja odbywa się metodą szampańską również w butelkach. Następnie proces dojrzewania zajmuje co najmniej 9 miesięcy. Wino ma przepiękną, jasno różową barwę oraz eleganckie, perliste sznury bąbelków. Nos jest bogaty i wyraźnie owocowy. Nuty czerwonych owoców przeplatają się z akcentami dzikiej róży i peonii. Usta są okrągłe, elastyczne, soczyste i cudownie pulsujące. Wyrazistego charakteru nadaje obecność Cabernet Franc. Trwały finisz pełen świeżości dojrzałych owoców. Zaw. Alk.: 12%.

Ilość: Rezerwuj
Cena z VAT: 88,00 PLN
Cena z VAT: 88,00 PLN
Dołącz do newslettera
Skontaktuj się z nami
Chętnie odpowiemy na wszystkie pytania
+48 22 620 43 06 sklep@caviste.pl

Pobierz aplikację LaVinotheque dla iPhone, Android: