BONFILS L’Esparrou Vin Orange Vin de France
Pomarańczowe wino z Langwedocji, które powstało inspirowane technikami winiarskimi rozpowszechnionymi w Gruzji. L’Esparrou pochodzące z śródziemnomorskich winnic powstało z owoców Vermentino, Viognier i Muskat Aleksandryjski zebranych z bardzo starych krzewów. Zmiażdżone owoce poddano długotrwałej, kilkuetapowej fermentacji, w której wyciśnięty sok przebywał razem ze skórkami i miąższem. Efektem jest przepiękne wino o pomarańczowej sukni z połyskującym w słońcu złotem. Bukiet wypełnia świeżość owoców brzoskwini, nuty zielonej herbaty, migdałów oraz sewilskiej pomarańczy. W ustach pojawiają się dojrzałe owoce z sadu – brzoskwinia, morela, akcenty konfitury z dzikiej róży oraz subtelna goryczka herbaty Oolong. Wino pasuje idealnie do koziego sera podanego z gruszką lub suszonymi morelami, warzywnych dań z woka, lub jako aperitif. Zaw. Alk.: 13,5%.