ANDRE EHRHART Crémant d’Alsace AOC
Crémant d'Alsace to bardzo szlachetne i delikatne wino musujące, które powstaje zgodnie z tradycyjną, tzw. „szampańską” metodą. Odmiany, które posłużyły do produkcji to Chardonnay i Pinot Blanc. Metoda ta, podobnie jak w przypadku produkcji szampanów charakteryzuje się podwójną fermentację w butelce, dzięki której podczas drugiej fermentacji następuje naturalnie powstanie bąbelków i musujący charakter. Wino o jasnej, platynowej szacie z delikatnymi, zielonymi refleksami oraz drobnymi, lecz regularnymi bąbelkami. Nos wypełniają wyraziste zapachy świeżych owoców białej brzoskwini oraz białych jabłek. Soczyste, wytrawne i wykwintne w smaku wino musujące, które podkreśli wyjątkowości okazji. Smakuje idealnie jako aperitif lub podane z owocami morza Temperatura serwowania i przechowywania: od 7°C do 9°C. Zaw. Alk.: 12,5%.